Wat kun je met een flesje waterstofperoxide doen?

Waterstofperoxide is vooral bekend als middel om je haar mee te blonderen, maar het wordt doorgaans ook wel als ontsmettingsmiddel gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat waterstofperoxide eigenlijk een wondermiddel is. Je kunt dit middel namelijk voor nog veel meer gebruiken. In dit artikel vertellen wij jou wat je allemaal met dit perfecte wondermiddel kan doen.

Wat is waterstofperoxide?

Voordat we je vertellen welke toepassingen van waterstofperoxide wij voor jou op een rijtje hebben gezet, vertellen we je eerst wat waterstofperoxide nou precies is. Het is natuurlijk erg handig om te weten wat je precies gebruikt. Waterstofperoxide is in 1818 door Louis Jacques Thénard ontdekt en draagt de scheikundige naam H2O2. Waterstofperoxide is 100% natuurlijk en is een organische verbinding van waterstof en zuurstof. Het wordt daarom ook wel zuurstofwater genoemd. In het kort uitgelegd is het dus niets anders dan water met een zuurstofmolecuul.

Waar wordt het voor gebruikt?

Je kunt waterstofperoxide heel gemakkelijk kopen in de drogisterij. Zo schaf je het bij de Kruidvat al aan voor €0,99, maar ook bij andere drogisterijen is dit middel verkrijgbaar. Waterstofperoxide wordt vaak als ontsmettingsmiddel gebruikt. Zo gebruikt de tandarts dit vaak om mond- en tandvlees infecties te voorkomen. Het is algemeen bekend dat het wordt gebruikt om je haar te blonderen, maar er zijn nog veel meer dingen waarvoor je waterstofperoxide kunt gebruiken.

Hieronder geven wij je een aantal toepassingen van waterstofperoxide weer:

Schoonmaken van je koelkast!

Het schoonmaken van je koelkast is vaak een hels karwei. Ook is het lastig om te kiezen welk product je er het beste voor kunt gebruiken. Je koelkast wil je immers hygiënisch schoon hebben want je bewaard er je eten in, daarbij is het ook een broeinest voor bacteriën. Genoeg redenen om een goed middel te gebruiken om het schoon te houden. Heb je voor het schoonmaken van je koelkast al eens aan waterstofperoxide gedacht?

Doordat het vuil goed verwijderd en bacteriën dood is het een ideaal middel om je koelkast mee schoon te houden!

Desinfecteren van oppervlaktes

Naast de koelkast is jouw aanrecht ook een broeinest voor bacteriën. Ook al haal je er een doekje overheen en maak je het goed schoon, de bacteriën blijven er op zitten. Pak daarom waterstofperoxide daarmee dood je alle bacteriën en is jouw aanrecht hygiënisch schoon.

Schoonmaken van glas

Het mooie een schoonmaker met waterstofperoxide is dat het een mooie glans na laat. Dit maakt het dan ook als een perfect middel om je spiegel, ramen, glazen of fornuis mee te poetsen. Het verwijdert al het vuil perfect en laat een mooie glans achter.

De perfecte ontvetter

Niets is zo vervelend als een hete oven of afzuigkap. Daarbij is het ook nog eens een hels karwei om schoon te maken. Vaak werken ontvetters niet goed of je moet zo’n agressieve ontvetter gebruiken om alles weg te krijgen die niet goed is voor het milieu. Daarom verklappen wij je in dit artikel het geheim voor de perfecte ontvetter. Meng waterstofperoxide met Baking soda. Er ontstaat een dikke pasta die perfect ontvet. Je zult verstelt staan van het resultaat en je oven ziet er weer als nieuw uit.

Bestrijdt schimmel

Schimmel kan erg ongezond zijn voor een mens. Bovendien ziet het er ook nog eens smerig uit. Denk maar aan die verschrikkelijke zwarte aanslag of witte haartjes op je badkamer plafond. Het is vaak lastig om schimmel weg te krijgen. Je kunt er middeltjes voor kopen, echter zijn deze vaak niet gunstig voor je portemonnee.

Daarom de ultieme tip: doe wat waterstofperoxide in een sprayflacon en spuit het op de schimmel. Je zult verstelt staan van het resultaat.

Was je groenten en fruit ermee

Op groenten en fruit zitten vaak veel ziektekiemen, bacteriën en chemicaliën. Dit wil je natuurlijk niet binnen krijgen! Je kunt je fruit en groenten gewoon met water wassen zoals je altijd doet. Toch is het zeer waarschijnlijk dat je er alle bacteriën, chemicaliën en ziektekiemen ermee afwast. Je krijgt er hoogstens het zand mee af. Wil je dat je groente en fruit echt schoon wordt? Meng dan een ½ kopje waterstofperoxide op in een kom met water. Was vervolgens hier je fruit en groente mee. Zo eet je gegarandeerd fruit en groente zonder allerlei bacteriën en chemicaliën.

Desinfecteer je sponzen

Sponzen zijn erg fijn om mee schoon te maken. Ze nemen al het vocht op en maken alles hardnekkig schoon. Echter is een spons een groot broeinest voor bacteriën. Ontsmet daarom je spons iedere keer na gebruik met waterstofperoxide. Zo hebben bacteriën in jouw spons geen vrij spel.

Verwijder voetschimmel

Voetschimmel is erg vervelend en de middelen die worden verkocht om het te bestrijden zijn erg duur. Gebruik daarom waterstofperoxide. Het is het middel om voetschimmel te verwijderen en tegen te gaan. Neem elke avond een voetenbadje met waterstofperoxide en zie na enkele dagen het verschil. Je voetschimmel zal op den duur verdwijnen en schone voeten zullen verschijnen.

Ideaal middel tegen mijten

Mijten zijn erg vervelend en je kunt ze ook niet zien. Toch kunnen mijten erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Wil je geen mijten? Heb je plekjes in huis waarvan je vermoedt dat er mijten zitten? Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Meng dan 3% waterstofperoxide met wat water en spray het op de plekken waarvan je vermoed dat er mijten zitten. Zo ontsmet je alles en gaan de mijten weg.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt bedenken waarvoor je waterstofperoxide zou kunnen gebruiken. Dit zijn een aantal tips die je waarschijnlijk nog niet wist en die zeker van pas zullen komen. Dus op naar een schoon en veilig huis dankzij waterstofperoxide.