Op dieet? Dit mag je (bijna) altijd eten

Op dieet gaan is niet makkelijk. Veel lekker eten en drinken moet je laten staan om je doelen te bereiken. Maar wat kun je nou wel eten wanneer je wil afvallen. Nou, best veel. We zetten een paar lekkere voorbeelden voor je op een rij. Vergeet daarbij niet dat teveel eten slecht blijft, ook al is het gezond spul.

Popcorn

Maar dan wel zoute popcorn. Er zitten relatief weinig calorieën in. Prima spul dus, die gepofte maïskorrels. Je weet niet ook direct wat je moet bestellen wanneer je een avondje naar de bioscoop gaat.

Boter

Boter is beter dan margarine. In margarine zit namelijk transvet, wat weer slechter is dan verzadigd vet. Daarbij wordt steeds vaker beweerd dat verzadigd vet niet zo slecht is als lange tijd beweerd werd.

Griekse yoghurt

Je moet ervan houden, maar Griekse yoghurt is gezond. Er zitten namelijk veel proteïnen in. De yoghurt onderdrukt lang je hongergevoel, waardoor je dus ook minder snel naar een zak chips grijpt.

Blauwe bessen

Fruit is sowieso gezond, al kun je het best varianten kiezen die niet al te vol zitten met suiker. Blauwe bessen bevatten weinig calorieën. Daarnaast zitten er ook nog eens antioxidanten in, die goed zijn voor je weerstand.

Ei

Van een ei wordt je blij. Zeker wanneer je af wil vallen. Er zitten veel vitaminen in een ei, zaols B12 en D en A. Wel is een ei rijk aan Cholesterol. Het voedingscentrum raadt dan ook aan de consumptie van eieren niet te overdrijven. Eet er gewoon twee tot drie per week.

Bruine rijst

Laat de witte rijst staan en stap over op bruine rijst. Deze rijst bevat weinig calorieën, maar zit wel vol vezels. Tevens geeft het je een vol gevoel. Er zitten wel veel koolhydraten in, dus daar moet je eventueel rekening mee houden, afhankelijk van je dieet.

Bloemkool

De bloemkool is een type groente waar je een gevuld gevoel van krijgt. Daarnaast zitten er vitaminen in. Dat zijn onder meer C, K en B6. Er zitten weinig calorieën in bloemkool. En het is natuurlijk ook gewoon best wel lekker.

Artisjokken

Heerlijk op een pizza, maar daar moet je dan weer niet teveel van eten. Hoe dan ook, artisjokken geven jou de broodnodige vezels. En zoals je waarschijnlijk wel weet zijn vezels heel belangrijk voor je spijsvertering.