Ontdek de power van proteïne

Ontdek de power van proteïne

Proteïne is zo’n woord dat je vaak ergens hoort, maar waarvan je niet zo goed weet wat het eigenlijk is. Het is een eiwit en je vindt het in je voeding. Maar waar zit het precies in?
Waarom hebben we het nodig. In volgend artikel besteden wij hier meer aandacht aan.

Waarom is proteïne belangrijk?

Proteïne is een eiwit en het is een voedingsstof die erg belangrijk is voor het menselijk lichaam. Naast koolhydraten en vetten is het een voedingsstof die je jou helpt bij het instand houden van een gezonde gewichtsbeheersing. Het bevat veel voedingstoffen en net als andere eiwitten zorgt het ervoor dat je langer een vol gevoel hebt. Zeker als je een dieet volgt is het handig om dit extra in te nemen doormiddel van voeding of supplementen. Je
gaat daardoor minder snacken. Proteïne helpt ook bij e opbouw en het herstel van je spieren. Het is ook goed voor je huid en levert veel energie en goede aminozuren. Kortom het is een voedingsstof die je niet kunt missen.

Hoeveel proteïne heb je nodig?

Sporters, zwangere vrouwen, vegetariers en kinderen hebben over het algemeen meer proteïne nodig dan andere. het is ook afhankelijk van jouw dagelijkse activiteiten levensstijl. Om te bepalen hoeveel proteïne je gemiddeld nodig hebt kun je gebruik maken van de volgende formule:
0,8 tot 2 g eiwitten x je lichaamsgewicht.

Waar zit proteïne in?

Proteïne is vooral te vinden in producten die van dierlijke afkomst zijn. Denk aan: vlees, kaas, eieren, zuivel, vis en kip. Maar je vindt het ook in niet dierlijke producten zoals: soja, noten en hele granen.

Waarom kan proteïne helpen bij afvallen?

Doorat dit eiwit je snel een voldaan gevoel geeft kun je het goed toepassen in je dieet. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig om eiwitten te verteren. Hierdoor moet je lichaam harder werken, dit kan erg gunstig zijn als je veel lichaamsgewicht wilt verliezen. Ook houdt je langer een vol gevoel en dit is natuurlijk gunstig omdat je daardoor minder snel gaat
snoepen.