Ontdek 5 oefeningen om van je onderkin af te komen

5 oefeningen om van je onderkin af te komen

Op Facebook circuleren meerdere video’s van oefeningen om van je onderkin af te komen. Wellicht had je altijd het idee dat deze video’s ietwat humoristisch en gekscherend online geplaatst waren. Dat is absoluut niet het geval. Nee, het is namelijk écht mogelijk om met gerichte oefeningen van jouw onderkin af te komen. Hoe je dat moet doen, lees je in dit artikel.

Allereerst is het goed om te weten dat het niet mogelijk is om vet op één lichaamsplek te verbranden. Met de juiste oefeningen kan je in ieder geval wel jouw onderkin een stuk strakker maken. Met de onderstaande 5 oefeningen kan je van de welbekende dubbele kin afkomen.

Oefening 1: Platysma

De platysma is een spier die van de schouder naar je kaak toe loopt. Door deze spier te trainen, kan je deels van de onderkin af gaan komen. Allereerst moet je je wond wijd open doen, waarna je jouw onderlip strak over je ondertanden moet trekken. Heb je dat gedaan? Dan dien je je jouw kaak van boven naar beneden te gaan bewegen. Voor het optimale resultaat kan je dit het beste zo’n 10 tot 15 keer herhalen. Gaat dit zonder enige moeite? Dan kan je het aantal herhalingen verhogen.

Oefening 2: Houding

Het is ook absoluut aan te raden om continue de juiste houding aan te houden. Dat is met name het geval als je zit. Gedurende de dag zitten we behoorlijk veel; denk maar eens aan een kantoorbaan waar je eigenlijk de gehele dag door zit. Bij het zitten is het van belang om de juiste houding aan te houden, zodat je kaakspieren ook sterker gaan worden. Dit betekent: met een rechte rug zitten, de benen op de grond en voldoende ondersteuning voor je armen. Door continue deze houding te oefenen, ga je uiteindelijk de juiste zithouding aannemen voor je gehele gezondheid én dus ook voor jouw onderkin.

Oefening 3: Kusjes therapie

De naam van deze oefening klinkt misschien ietwat vreemd, maar het resultaat van deze oefening staat als een paal boven water. Ga zitten en buig je hoofd helemaal naar achteren. Als je dat doet, kijk je naar het plafond of naar de lucht. Tuit nu je lippen; doe hierbij net alsof je iemand een kus gaat geven. Houd deze getuite lippen ongeveer vijf seconden vast en probeer ondertussen de andere spieren in je gezicht en kaak te laten ontspannen. Na de 5 seconden kan je weer een normale houding aannemen en deze oefening nog zo’n 10 tot 15 keer herhalen.

Oefening 4: Neck Roll

Met de Neck Roll train je niet alleen jouw onderkin, maar ook allerlei spieren in de nek, je kaken en het gezicht. Neem een zittende houding aan een beweeg je kin naar je schouder toe. Laat je hoofd nu op je schouder vallen en beweeg je hoofd langzaam weer terug naar het midden. Herhaal dit ook bij je andere schouder. In totaal kan je deze oefeningen zo’n 10 tot 15 keer herhalen voor het optimale resultaat. Als dit té eenvoudig wordt, kan je het aantal herhalingen verhogen.

Oefening 5: Kauwgom kauwen

Ja, ook door kauwgom te kauwen kan je aan jouw onderkin gaan werken. Probeer hierbij om een hoog kauwritme aan te houden, zodat de spieren in je kaken écht aan het werk zijn. Met deze oefening kan je het voor elkaar krijgen om het vet bij/in je onderkin te verminderen.

Welke van bovengenoemde oefeningen ga jij uitproberen? Ons advies is om met al deze oefeningen aan de slag te gaan. Veel succes en plezier!