Ontdek 10 voordelen van het drinken van gemberthee

Gember is een specerij wat veel in de keuken wordt gebruikt. Je kunt het aan diverse gerechten toevoegen, maar je kunt er ook thee van maken. Gember beschikt over een sterke smaak welke over het algemeen zeer wordt gewaardeerd. Doordat gember zo’n uitgesproken smaak heeft houdt je er of wel, of niet van. Gember komt van de wortelstok van de gemberplant. De officiële naam van de gemberplant is: “ Zingiber officinale ” en stamt af van de Gemberfamilie. Door thee te zetten van gember krijg je heel eenvoudig allerlei vitaminen en mineralen binnen. In dit artikel bespreken we de 10 voordelen van het drinken van gemberthee.

Belangrijke vitaminen en mineralen

Voordat we je de tien voordelen van het drinken van Gemberthee vertellen leggen wij je uit waarom gember zo gezond is. Gember beschikt over diverse vitaminen en mineralen. Zp beschikt gember over vitaminen B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B1 en B2 zijn belangrijk voor ons lichaam, zij zorgen voor de energievoorziening. Daarnaast ondersteunt B1 het zenuwstelsel en de hartspier en is B6 belangrijk voor onze stofwisseling. Vitamine C is zeer bekend en daarvan weten we dat het goed is voor je weerstand.

Gember beschikt ook over veel mineralen zoals: natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Natrium en kalium zijn goed voor de bloeddruk en dragen bij aan een goede vochtbalans. Calcium en fosfor zijn goed voor de botten en gebit en ijzer ondersteunt het transport van zuurstof in je bloed, ook draagt deze samen met koper en zink bij aan je stofwisseling. Magnesium is goed voor je spieren en zorgt voor een goede spieropbouw. Zo zie je maar dat gember over veel goede eigenschappen bezit. 

10 voordelen van het drinken van gemberthee

  1. Gemberthee voorkomt misselijkheid. Indien je misselijk bent doordat je bijvoorbeeld lang in de auto, bus- en of vliegtuig hebt gezeten, of doordat het ochtend is, kun je het beste een kopje gemberthee pakken. Het brengt je maag tot rust en zorgt ervoor dat je jezelf minder misselijk voelt.
  2. Je kan natuurlijk ook last hebben van je maag of van maagzuur. Dan helpt het drinken van een kopje gemberthee in combinatie met een schijfje citroen zeer goed. Het zuur van de citroen remt het maagzuur en de gember houdt alles rustig. 
  3. Gember is een goed middel tegen stress. Indien je last hebt van veel stress, las dan even een pauze in en geniet van een kop gemberthee. 
  4. Gember bevat zoals al eerder aangegeven veel magnesium en dit is goed voor de spieren. Indien je last hebt van je spieren door te veel sporten, overbelasting of stress kan een kop gemberthee je hier goed bij helpen. De magnesium in de thee zorgt voor een betere spieropbouw en herstelt je spieren en de gember brengt je tot rust waardoor je minder stress hebt. Zo komen je spieren wel tot rust.
  5. Doordat gember veel vitaminen, mineralen en aminozuren bevat die bijdragen aan een betere zuurstof doorvoer, draagt het drinken van gemberthee bij aan een betere doorbloeding.
  6. Gember reinigt je gehemelte. Hierdoor draagt het drinken van gemberthee bij aan een frisse adem. 
  7. Het is wetenschappelijk aangetoond dat gember ervoor zorgt dat er minder snel hersencellen worden afgebroken. Hierdoor draagt gember dus bij aan eventuele vertraging van het ontstaan van de ziekte van Alzheimer. 
  8. Gember versnelt de spijsvertering, hierdoor verbrandt je sneller vet en val je sneller af. 
  9. Gemberthee helpt bij het versterken van je immuunsysteem. 
  10. Gemberthee zorgt voor een betere eetlust. Doordat gember een positieve werking heeft op je spijsvertering draagt dit ook bij aan een betere eetlust. Je verbrandt en verteert immers meer voeding en zo krijg je ook meer eetlust