10 natuurlijke producten voor je haar en huid

10 natuurlijke producten voor je haar en huid

In de winkel kun je allerlei dure en minder dure shampoos en crèmes kopen. Soms zijn ze functioneel, soms heb je het idee dat je jezelf behandelt met een enorme lading chemicaliën. Gelukkig zijn er ook genoeg natuurlijke middelen die jouw haar en huid een betere uitstraling geven. 

1. Appelazijn

We beginnen met de A van appelazijn. We geven toe dat de geur en smaak niet iedereen zal bevallen. Maar daar gaat het niet om. Je haar wordt minder vet en het gaat mooi glanzen met dit type azijn. Gebruiken dus!

Avocado

De avocado heeft een enorme opkomst gemaakt de afgelopen jaren. Vooral als voeding dan. Maar het is ook goed voor je haar én huid. Het heeft hydraterende eigenschappen en laat je haar stralen. Hoe dan? Ja, je moet wel even de schil eraf halen en de avocado prakken.

Citroensap

Voor een vitale bos haar is citroensap ook een wondermiddel. Je kunt het sap van twee citroenen mengen met een glas water, waarna je het over je haar verdeelt. Je moet het dan minimaal twee minuten laten intrekken. Citroensap maakt het haar schoon en werkt vaak ook goed tegen roos.

Honing

Het kan wel wat plakkerig zijn, maar oké, alles voor een mooi eindresultaat. Pure honing werkt goed voor je huid. Koop een goede, pure fles of pot honing. Dit laat je intrekken in de huid. We raden aan om dit ongeveer 5 tot 8 minuten te doen. De honing heeft een reinigend effect.

Komkommer

Dit heb je vast weleens gezien. Schijfjes komkommer onder de ogen. Waarom? Omdat schijfjes komkommer worden gebruikt tegen wallen onder de ogen. Je kunt het ook op geïrriteerde huid leggen, zodat deze tot rust komt. Een multifunctioneel ding dus, zo’n komkommer.

Kokosolie

Ben je niet zo van de olijven? Ook kokosolie is een wondermiddel. Je kunt het gebruiken als bodylotion. Ook is het bruikbaar als vervanger van deodorant. Er is ook nog zoiets als oil-pulling. Houdt een hap kokosolie ongeveer 12 minuten in je mond. Dit zou werken tegen gifstoffen in je lichaam.

Knoflook

Eet regelmatig knoflook. Het is goed voor je weerstand en houdt je huid in een betere conditie. We snappen dat je geen lading knoflook weg wil werken vlak voor een stapavond. Maar oké, dan neem je het maar op een regenachtige maandagavond. Het vernietigt vervelende bacteriën en laat je poriën beter ademen.

Olijfolie

Mensen in mediterrane landen beweren gezond oud te worden omdat ze zoveel olijfolie gebruiken. Er zijn ook wetenschappelijke onderzoeken die uitwijzen dat het inderdaad heel goed is voor je gezondheid. Heb je een droge of ruwe huid? Een klein beetje olijfolie doet wonderen. 

Water

Goed drinken is van belang wanneer je geen futloos haar en een vermoeide huid wil hebben. Je hoeft het niet te overdrijven, maar zo’n 1,5 liter vocht per dag heb je wel nodig. En wat kan je beter drinken dan water? Er zit geen suiker en allerlei andere rommel in. Laat de frisdranken en fruitsappen staan, een glas gemeentepils blijft het beste. En goedkoopste.

Een gevarieerd dieet

Onze laatste tip is niet een specifiek middel. Maar wel heel belangrijk. Want uiteindelijk is een gevarieerde voedingsstijl van levensbelang wanneer je gezond en vitaal door het leven wil gaan. Eet voldoende groente en fruit, drink goed, zorg dat je de juiste vetten binnenkrijgt. En laat alcohol, verzadigde vetten en suikers zoveel mogelijk staan.